Okok, amiért komolyan kell venned a személyes fejlődést!

Okok, amiért komolyan kell venned a személyes fejlődést!

 

Amikor elkezded fejleszteni magadat, mint személyiséget, ez időnként nehéz lesz. Az egészséges életmódra való törekvés, amely mások javát szolgálja, sok változásból áll. Példák arra, hogyan javíthatsz magadon, az egészségesebb táplálkozás vagy a modorod felfrissítése. A személyes fejlődés sokféleképpen megvalósítható. Olvasd el ezt a cikket, hogy megtudd, hogyan dolgozhatsz a személyes fejlődéseden; ha egyszer elkezdesz észrevenni egy változást magadon, akkor biztos, hogy mások is észreveszik.

 

A szokások megváltoztatása kihívást jelenthet, ugyanakkor nagyon kifizetődő lehet az egyensúly megtalálása során. Ha bármilyen szokáson változtatni szeretnél, fontos, hogy hozz létre egy célt és egy tervet az eléréséhez. Szükséged van arra is, hogy nyomon tudd követni a fejlődésedet. Ha például le akarnál szokni az egészségtelen ételek fogyasztásáról, akkor jó módja lenne a cél elérésének, ha az egészségtelen ételeken megspórolt pénzt félretennéd, és vennél magadnak egy szép akármit, amely emlékeztet a sikerre.

 

Fejezd be a napot konstruktívan: gondold végig, mi ment rosszul, és képzeld el, hogyan szeretted volna, ha sikerül. Így elengeded a negatív gondolkodást magad körül, és jobban alszol, mert tudod, hogy elengedted. Végül talán a napjaid is jobban fognak menni.

 

A sikeres személyiségfejlődéshez többre van szükség, mint a célok kitűzése. Vizualizálnod is kell őket. Milyen érzés lesz, amikor megvalósítod őket? Milyen lesz az élmény? Ez a vizualizációs folyamat motiválni fog téged, mivel kézzelfoghatóbbnak tűnnek a céljaid. Ez egy olyan folyamat is, amelyet annyiszor ismételhet, ahányszor csak szükséges, hogy visszaadja a lelkesedését.

 

Ahhoz, hogy nyugodt környezetet teremtsen magad körül, lépéseket kell tenned otthonod rendbetételére. Sokan azért kezdik rosszul a napjukat, mert reggel nem találják a kulcsukat vagy a telefonjukat. Ha időt szánsz arra, hogy ezeket a tárgyakat egy kijelölt helyre helyezed, az segíthet abban, hogy jól induljon a napod, és így egy jobb napot teremts magadnak.

 

Amikor az életet nézzük, próbáljunk meg a pozitívumokra koncentrálni. Túl könnyű a negatívumokat nézni, és összehasonlítani magunkat másokkal, hogy nekik ez vagy az van. Fordítsd meg a dolgot, és csak magadra koncentrálj, és arra, hogy mi az, amivel valójában rendelkezel. Ez jobb életszemléletet fog adni.

 

Sorold fel az életed összes akadályát, a kisebb és nagyobb, a hosszú és rövid távú  akadályokat egyaránt. Ezek lehetnek akadályok a múltból, a jelenből vagy a jövőből. Vizsgáld meg, hogy milyen különböző módon tudtad leküzdeni a múltbeli nehézségeket, milyen lehetséges megoldásokat találtál a jelenlegi problémáidra vagy gondjaidra, és hogyan tudnád megelőzni a jövőbeli akadályokat, vagy hogyan dolgozhatnál ki egy vészhelyzeti tervet.

 

Készíts listát azokról a múltbeli esetekről, amelyeket sikeresen le tudtál küzdeni a társak nyomására, hogy saját döntéseket hozhass, sikeres eredménnyel. A saját intuíciódba vetett bizalom jobb, bölcsebb és befektetettebb döntéshozóvá tehet. Azt is garantálja, hogy képes leszel elismerést adni magadnak ott, ahol elismerés jár, növelve ezzel önértékelésed érzését.

 

Jó önsegítő tipp a szorongás leküzdésére, ha elmész egy kis baráti összejövetelre. Ez olyan, mint egy visszafogott buli, így szocializálódhatsz, és kényelmesen el tudsz helyezkedni az emberek csoportjai között, de nem szabad, hogy túlterhelődj.

 

Most már rendelkezned kell néhány ötlettel arra vonatkozóan, hogy milyen dolgokat próbálhatsz meg magadban fejleszteni. Különböző módokon fejlesztheted magad, és ez mindig is így lesz. Életkortól függetlenül a személyes fejlődésnek olyasvalaminek kell lennie, amire mindannyian törekszünk.

Kommentek
  1. Én